{ "title": "Ağız İçindeki Yaralara Ne İyi Gelir", "image": "https://www.agizyaralari.gen.tr/images/Agiz-Icindeki-Yaralara-Ne-Iyi-Gelir-73.jpg", "date": "21.01.2024 02:51:34", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "
Ağız içindeki yaralar ne iyi gelir, ağız içindeki yaralar halk arasında \"aft veya ağız ülseri\" adı ile de bilinen ve nedenleri tam olarak saptanamayan bir doku bozukluğu rahatsızlığıdır. Çocuklar da dahil olmak üzere her yaşta görülebilen ağız içindeki yaralar, daha çok bayanları etkisi altına aldığı bilinmektedir. Sarı- beyaz renkte olan ve dudak mukozası, dil, diş etleri gibi birden fazla yerde çıkabilen ağız içindeki yaralar; en can sıkıcı problemlerden birisidir. Çünkü; ağız içindeki yaralar kişinin sosyal hayatını olumsuz etkiler. Özellikle beslenme ve konuşma gibi ihtiyaçlarda, ileri düzeyde can acıtıcı olur.

Ağız içindeki yaraların neden olur?

Tam anlamıyla bilinmese de yapılan birçok araştırmalar sonucu, ağız içindeki yaraların oluşmasını hızlandıran ve iyileşme sürecini uzatan pek çok farklı etkenin varlığı anlaşılmıştır. Özellikle stres, ağız içindeki yaraların sebepleri arasında görülürken;. Gastrit rahatsızlığı, yüksek tansiyon, behçet hastalığı, demir eksikliği ve B12 vitamininin noksallığı da ağız içindeki yarlara neden olan faktörler arasındadır. Tütün çiğneme, sigara içme, ağız mukozasını tahriç eden besinlerin tüketilmesi ve ağız bölgesinin maruz kaldığı çeşitli travmalar da ağız içinde yaraların meydana gelmesine zemin hazırlayan etkenler arasındadır.

Ağız içindeki yaralara neler iyi gelmektedir?

Karbonat ve tuz, hepinizin duymuş olduğu bu iki madde ile yapılacak gargara, ağız içindeki yaraların kısa sürede iyileşmesina yardımcı olur. Karbonatlı su veya tuzlu su ile yapacağınız gargara hem basit hem de en etkili yöntemlerdendir.

Meşe mazısı tozu, içerisinde bol miktarda tanen bileşeni bulunan meşe mazısı tozu, ağız içindeki yaralara ve tüm açık yaralara oldukça faydalıdır.

Arı poleni, doğal mucize olarak adlandırılan arı poleni, ' ağız yaralarına ne iyi gelir? Sorusunun en etkili cevabıdır. Sayısız faydası olan arı poleni, ağız içindeki yaralar için de bulunmaz bir nimettir.

Böğürtlen, salya arttırıcı özelliği de bulunan böğürtlen; ağız içindeki yaralara neden olan ağız içindeki iltihablanmaları kurutarak, ağız yaralarının iyileşme süresini hızlandırır.

Limon, ağız içindeki yaralar için biraz acılı bir yöntem olsa da inanın limonun etkisi çok büyüktür. 1 adet taze sıkılmış limon suyunu ağzınızda gezdirerek gargara yapınız.

Yoğurt otu, \"ağız yaralarına ne iyi gelir? Sorusuna uzmanların verdiği yanıtlardan biridir. Bağışıklık sistemini de güçlendirir. Yaklaşık 6 gram yoğurt otunu 1 su bardağı suda 5 dakika kaynatın ve soğuduktan sonra gargara olarak kullanın.

Kekik, ağız içi temizliğinin ağız içindeki yaralar için önemi büyüktür. Bunun için kekik en doğal yoldur. Bir tutam kekik çiğnemek; ağız içindeki yaralara iyi gelmekle kalmayıp, aynı zamanda tekrar etmesini de önler.

Dut veya nar ekşisi, ağız içindeki yaralara iyi gelen bitkisel çözümler arasında bulunan dut şurubu veya nar ekşisi, ağız yaralarının iyileşmeyesine yardımcı olur.

Çay, \"ağız içindeki yaralara ne iyi gelir? Denildiğinde poşet bitki çayları akla gelen seçenekler arasındadır. Yaranın üzerine ada çayı, ıhlamur, siyah çay, papatya çayı gibi bitkisel poşet çaylardan birini uygulayabilirsiniz.

Ülser otu, uzun yıllardan beri ağız içindeki yaralar için kullanılan bir bitki türüdür. Lapa haline getirilen ülser otu, 10 dakkika boyunca yaranın üzerinde tutularak, ağızdaki yaranın iyileşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Meyan kökü, bünyesinde bulunan yüksek miktardaki glisimettinik asit ve tannit asit sayesinde ağız içindeki yarala oldukça iyi gelmekte olan meyan kökü, gargara yaparak kullanılır. Hatmi, soğan suyu ve sirke de ağız içindeki yaralarda gargara yapılabilecek yöntemler arasında yer almaktadır.

Fesleğen, lapa yaparak ağız içindeki yaralara sürebilirsiniz.

Kara dut, ağız içindeki yaralara iyi gelen faydalı meyveler arasında olduğu bilinmektedir.

Sarımsak, doğal antibiyotik olması ağız içindeki yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
" } ] }