{ "title": "Ağız Yarası İçin Gargara", "image": "https://www.agizyaralari.gen.tr/images/Agiz-Yarasi-Icin-Gargara-19.jpg", "date": "19.01.2024 07:40:24", "author": "feride akdoğan", "article": [ { "article": "
Ağız yarası için gargara, Sıkça merak edilen konular arasındadır. Genellikle birçok kişinin farklı nedenlerden dolayı sık sık yaşadığı bir sorundur ağız yarası. Ağız yarası için gargara da bu nedene bağlı oldukça merak edilen bir konudur. Ağız yarası için birçok gargara çeşidi vardır bunlar tıbbi ve doğal olarak ikiye ayrılır.

Ağız yarası için gargara çeşitleri: Yukarıda da yazıldığı gibi iki anan grup altında toplanır. Bunlardan birincisi doktorların reçete ettiği tıbbi ilaç olan gargara çeşitleridir. Bir diğeri ise geçmişten günümüze kadar kullanılmış ve faydası görülmüş evde hazırlanan ya da uygulanan doğal gargara çeşitleridir. Evde hazırlanan doğal gargara çeşitleri her zaman için çok daha fazla ilgi görmüştür. Bunun sebebi ise evde hazırlanan gargara çeşitleri hem daha ekonomik hem de doğal içeriğinden ötürü hiçbir yan etkisi olmayan gargaralardır. Ancak ağızda sık sık oluşan ve geçmeyen yaralar bizlere ciddi bir hastalık habercisi de olabilir. Bu nedenle böyle bir durumda ilk olarak bir doktora gitmekte fayda vardır. Eğer doktorunuz da ciddi bir şey olmadığını söyler ve uygun görürse doğal yolları denemekte fayda vardır.

Ağız yarası için gargara tarifi
Hazırlanışı: Bütün sayılan malzemeleri kaynatılmış ve hafif soğutulmaya bırakılmış ılık suyun içine atıp iyice karıştırırız. İlk başta köpürdüğü görülür. Köpürmesi bittikten sonra ağza alınarak ağız içi gargarası yapılır ve bu işlem birkaç dakika boyunca yapılır. Ağızda oluşmuş mikropları kırma özelliğine sahip bu gargara kısa sürede yarların iyileşmesine katkı sağlayacaktır.

Ağız yarası için gargara çeşitleri ve bir örnek tarifi yukarıda verildiği gibidir. Genellikle orta yaş ve üzeri insanların çok sık bir şekilde bu doğal yöntemleri kullandığını görmek mümkündür. Bunun sebebi ise hem gelenek olarak bu şekilde alıştıkları için hem de belli yaştan sonra ağız içi yaralarının arttığı içindir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu yöntemler ancak normal klasik ağız yaraları için daha uygundur. Eğer bir hastalık dolayısıyla ağız yarası yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmakta fayda vardır.
" } ] }