{ "title": "Ağız Yarası İlacı", "image": "https://www.agizyaralari.gen.tr/images/Agiz-Yarasi-Ilaci-38.jpg", "date": "20.01.2024 16:15:44", "author": "melek kulak", "article": [ { "article": "
Ağız Yarası İlacı, ağızda çeşitli sebeplerden kaynaklanan ağız yaralarının tedavisi için kullanabilmekteyiz. Piyasada doktor tavsiyesi ile satılan ağız yarası ilaçları olabildiği gibi doğal tedavi yöntemleri de tercih edilebilmektedir. Ağız yarası ilaçları tıbbi anlamda gargaralar, sürme merhem veya kremler, ağrı kesici ilaçlar şeklinde olabilmektedir. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki; ağız yarası ilacı çocuk veya yetişkinlerde hekim tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Doğal yolla deneyeceğimiz tedavi yöntemlerini de hekimimize danışmalıyız. Çünkü; ağızda çıkan yaraların türleri veya sebepleri farklı olabileceği gibi, farklı tedavi yöntemleri de uygulamak gerekebileceğinden, Uzman bir doktordan yardım almak önem teşkil etmektedir.

Ağız yarası İlacı ve Doğal Tedavi Önerileri; Ağız yarası ilacı olan bazı marka ilaçlar antibiyotik olabileceği için veya yan etkileri bulunabileceği için hekim tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Piyasada bulunan bazı markalara ait ağız yarası ilacı isimleri şöyledir. Wundesil gargara, oral medic, colchicum dispert, kenacort gibi ağız yarası ilaçları ve daha birçok farklı ağız yarası ilacı bulunmaktadır. Bu saydığımız ilaçlar fayda gören bazı kişilerin önerdiği ilaç isimleri olmakla birlikte hekim tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Ağız yarası birçok sebebe bağlı olarak gelişebilmektedir. Bu yaralar, uçuk, mantar, aft gibi çeşitlerde olabilmektedir. Bazen ilaç kullanımları ile ilgili olurken, bazen de bağışıklık sisteminin zayıflaması, vitamin eksikliği gibi nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Ağız yaralarından kurtulmak için; yediğimiz tüm besinlerin temiz olmasına, sirkeli su ile sebzeleri yıkamaya, ellerimizin hijyenine dikkat edelim. Çok sıcak veya soğuk gıdalar tüketmeyelim. Asitli ve çok baharatlı yiyecekler çikolata gibi ürünleri tüketmeyelim. Bir şey yedikten sonra ağzımızı iyice yıkayalım.

Diş macunu sebebi ile de oluşan ağız yaraları olabileceğinden misvak kullanabiliriz. Ağız yarası ilacı yerine geçebilecek bazı öneriler; Kır papatyası gargarası, böğürtlen dalları koparılarak yapraklarının kaynatılması ile elde edilen su ile gargara yapılması, şekersiz ada çayı ve ıhlamur içmek, bir süre diş macunu kullanmamak gibi yöntemleri deneyebiliriz. Farklı olarak ağız yarası ilacı yerine geçebilecek yöntemler; dut pekmezini ağızda bekletmek, yara varken ya da oluşmaması için bir tatlı kaşığı limon suyunu ağızda gezdirmek, bir tutam karbonat ve bir bardak su ile hazırlanan su ile gargara yapmak veya tuzlu su gargarası yapmak gibi yöntemleri de deneyebiliriz. Ağız yarasının verdiği sıkıntı gerçekten çok acı vericidir. Kişi konuşamaz hatta yemek yiyemez hale dahi gelebilir. Ağız yarası ilacı kullanımından önce birinci sırada hekim muayenesi, sonra zararlı yiyecek veya maddelerden kaçınılması, tam bir ağız hijyeni ve misvak kullanımı ve beraberinde doğal tedavi yöntemleri ile yaralar son bulacaktır.
" } ] }